Medicinski kompresivni rukavi

Štampa

Dragi pacijenti,

da bi se poboljšao uspeh lečenja edema, neophodno je da uz lečenje ručnom limfnom drenažom provodite i kompresivnu terapiju.

Dekongestija kompresijom

Lekar će Vam u fazi dekongestije najpre propisati kompresivne zavoje koji omogućavaju individualno dnevno lečenje edema. Bez pravilno podešenog zavoja tkivo ruke ponovo se puni edematoznom tekućinom odmah nakon ručne limfne drenaže. Kada se postigne cilj dekongestije – ruka koja je dekongestirana, što je brže i potpunije moguće – ulazite u fazu održavanja. Kvalifikovani će vam specijalist namestiti kompresivni rukav. S leve strane ćete pronaći detaljno uputstvo o nameštanju rukava. Za pacijente smanjene pokretljivosti postoje posebna pomagala za nameštanje rukava, npr.medi Arm Butler, koja vam pomažu da ujutro mnogo lakše navučete rukav.

Način delovanja:

Kompresivno tkanje pojačava pritisak na slojeve tkiva na ruci i / ili torzu te povećava prenosne kapacitete limfnih sudova. Time se sprečava oticanje ekstremiteta i stabiliziraju se rezultati dotadašnjih terapija. Kompresija koja se smanjuje od ruke do ramenog zgloba omogućuje ovom tkanju da aktivno diše i bude nežno prema koži te omogućuje fiziološki protok limfe. Elastično tkanje prilagođava se obliku ruke. Kako bi se dekongestija održala što je moguće duže, preporučujemo vam da rukav nosite svaki dan. Zbog trošenja i poderivosti te gubitka elasticiteta, medicinska efikasnost, za standardne i modele po meri, se može garantovati samo za razdoblje nosivosti od 6 meseci. Time se podrazumeva da ste ispravno rukovali odevnim predmetom (npr. brinuli se o njemu, oblačili i skidali ga).

Ne sadrži lateks.

Proizvod je napravljen bez gume koja se dobiva od mlečnog soka tropskih biljaka.

Dvostruka elipsa u području lakta i unutrašnjosti lakta omogučava veću slobodu pokreta i udobnost pri nošenju.

Nabori su smanjeni na minimum.

Željena udobnost nošenja postiže se kad je ovalna elipsa označena strelicom pozicionirana iznad ruba lakta.

medicinski-rukav-harmony

medicinski-rukav 

Share
-->